Gyakran Ismételt Kérdések


Kérjük vegye figyelembe, hogy a dohányárukra vonatkozó szabályok minden országban mások. Győződjön meg róla, hogy a szivarok külföldről történő vásárlására és importjára vonatkozó jogszabályokat megismerte.

Nem vállalunk semmilyen felelősséget adóért, késői szállításért vagy bármely más a Vámhivatal által okozott kellemetlenségért. Feltételezzük, hogy a vevő teljes körűen tájékozódik az országára vonatkozó vásárlási feltételekről és vámszabályokról.
Javasoljuk Magyarországra 10 szál szivar vásárlását, efeletti mennyiség kiszállítását is vállaljuk de a Vámhivatal által esetlegesen kirótt terhek kifizetése a megrendelőt terheli és azért a kubaiszivar.com semmilyen felelősséget nem vállal.

Természetesen. Üzletpolitikánknak megfelelően a szalagot nem vesszük le és a szivarokat eredeti dobozban szállítjuk Önnek.

Amennyiben Ön a rendelést megelőzően megbízást adhat arra, hogy bontsuk fel és vizsgáljuk meg a dobozokat, hogy a szivarok nem penészesek-e és nem sérültek-e. Ezt a kérését a szállítás előtt a rendelési fázisban teheti meg. Természetesen a szálankénti rendelés esetén a szivarokat már nem áll módunkban az eredeti dobozban kiszállítani.

Rendkívül figyelünk szivarjaink kifogástalan állapotban való tartására. Ezért minden szállítmányt aprólékos precízséggel szabvány karton csomagolódobozba csomagolunk, vákuum-zárat használunk a frissesség megőrzése és habszivacs-kitöltést a biztonság érdekében. Ezáltal a doboz nem tud elmozdulni a csomagolásban, megelőzendő, hogy a szivarok megsérüljenek a szállítás alatt.

Általános szállítási határidő Magyarországra:
10-14 nap alatt ér el Önhöz a rendelése.

Figyelem: Ezek a szállítási idők normál körülmények között értendők. Szünnapok és előre nem látható postai helyzetek esetén ezek a határidők megváltozhatnak.

Garantáljuk a szállítást, kivéve, ha olyan helyzet áll elő a vásárló hibájából, mint például rossz vagy hiányos cím, a csomag kiszállítást követő eltulajdonítása a vásárló címén – ilyen esetben a postai ügyfélszolgálaton „kiszállítva” jelenik meg – és ha a vevő a szállítási címről hosszabb időre távol tartózkodik a kiszállítás idejét is beleértve.

A szállítási garancia nem fedezi a csomagok nem kézbesített rendelések pótlására szóló újra szállítását. Más szóval, amennyiben társaságunk újra kiszállít Önnek egy bizonyos rendelést kézbesíthetetlenség miatt, semmiféle visszatérítés nem jár Önnek, ha a pótcsomag nem érkezik meg.

Először is türelemre intjük Önt, a megadott határidők nincsenek kőbe vésve és változhatnak rajtunk kívül álló körülmények miatt. Ha a szállítmány nem érkezik meg 10 munkanapon belül, először is a szállító cégnél elindítunk egy megkeresést a csomag státuszával kapcsolatban. Amennyiben megjön a hivatalos válasz hogy a csomag elveszett , választási lehetőséget adunk Önnek, hogy visszatérítést kérjen vagy újra szállítást. Ha mindkét rendelés megérkezik a megadott címre, felszámoljuk Önnek mind az eredeti, mind pedig a pótrendelést. Kérjük, ilyen esetben jelezze, ha ilyen helyzetbe kerül, és azonnal megkezdjük a választott folyamatot.

Nagyon sok tényező befolyásolja a kubai szivarok árazását az internetes kereskedések között, de a legfontosabb tényező az adózás. Raktárunk Svájcban egy vámszabad-területen található, ezért tudunk nagyon versenyképes árakat ajánlani eredeti kubai szivarokra.

Azonnal elszívhatja a szivart, amint megkapta . Azonban, ha rendelkezik humidorrral, javasoljuk, hogy fogyasztás előtt helyezze el a szivarokat kb. egy hétre, hogy a szivarok visszakapják eredeti állapotukat az 5-10 napos szállítást követően. Függetlenül attól, hogy melyik megoldást választja, biztosak vagyunk benne, hogy élvezni fogja a szivarozást.

Az általunk megadott összes ár USA dollárban (USD) értendő. A számlát is ugyanebben a pénznemben kapja.
Fizetés lehetséges USD-ben illetve HUF-ban egyaránt.

Igen, tartunk. Általában van egy elég széles érlelt szivar választékunk. Megpróbáljuk rendszeresen beszerezni ezeket a beszállítóinktól, bár ez időnként nehézségekbe ütközhet és ezért az érlelt szivar készlet változó.

Régebbi készletek esetén ragaszkodunk ahhoz, hogy minden dobozt kinyissunk. Ne felejtsük el, hogy ezek a dobozok régóta feküdhetnek a raktárban és számtalanszor szállíthatták őket ide-oda. Sok esetben több éves termékekről is szó van. Kérjük, hogy rendelés esetén ezt vegyék figyelembe, a magunk részéről mindent megteszünk, hogy Ön a lehető legjobb minőséget kapja kézhez.

Nincs. Annyit rendel, amennyit szeretne, azonban 70 USD alatt 15 USD szállítási költséget számítunk fel.

Ha a megrendelt áru hibásan vagy törötten érkezik kérjük, haladéktalanul vegye fel velünk a kapcsolatot (az átvételtől számított 7 napon belül) visszáru jóváhagyás céljából, mielőtt visszaküldi a szivarokat. Attól függően mit választ, pótoljuk a rendelést vagy pénzbeli visszatérítést küldünk Önnek, miután a hibás árut megkaptuk.

Kérjük ne feledje, hogy visszárut NEM áll módunkban elfogadni előzetes jóváhagyás nélkül. A kubai szivar nem egy olyan árucikk, amelyet csak úgy küldözgetni lehet mindenféle különleges csomagolási és szállítási előírás nélkül az áru kifinomult természetének következtében.

Nagy örömmel fogadjuk kérdéseit. Vagy ha csak a szivarról szeretne értekezni, írjon az info@kubaiszivar.com mailcímre vagy a kapcsolatoldalon is megteheti ugyanezt.Vagy hívjon közvetlenül a +1 530 589 8082-es számon. Skype elérhetőség: kubaiszivar1 .